Previous Next

У Полтавську область доставили міжнародні комплекти для екстреної меддопомоги

Надрукувати

Полтавщина отримала нову партію гуманітарної допомоги для медзакладів. Вантаж вагою до пів тонни доставила полтавська благодійна організація «Вихід Є!» у співпраці з німецькою благодійною фундацією Humedica.

«Це міжнародні комплекти для екстреної меддопомоги, розраховані для 10 тисяч людей на три місяці. Вони розроблені ВООЗ і призначені для першочергових потреб у медико-санітарній допомозі», – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Комплекти містять знеболювальні, жарознижувальні, протизапальні лікарські засоби, таблетовані та ін’єкційні антибактеріальні препарати, вироби медичного призначення, перев’язувальні матеріали, а також розхідні матеріали, необхідні для лікувального процесу, хірургічних і терапевтичних пацієнтів.

«Полтавщину для гуманітарної допомоги визначили, бо вона прийняла багато переселенців із Харквоа, Донбасу, Сум, – розповів директор благодійної організації «Вихід Є!» Руслан Ільченко. – Наша організація якраз опікується ВПО. Ми збираємо потреби в препаратах від лікарень, а потім забезпечуємо необхідним».

Представники благодійної організації повідомили: це не остання поставка, очікуються ще.