Previous Next

Керівниця партії «Слуга народу» зустрілася з забудовниками Полтавщини й Харківщини та назвала основні парламентські ініціативи для відбудови України

Надрукувати

Голова партії «Слуга народу», народний депутат Олена Шуляк, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зустрілися із забудовниками Полтавщини та Харківщини. Участь у заході також взяли народні депутати Олексій Красов і Олексій Устенко.

«Із будівельниками спілкувалися про відновлення інфраструктури та будівництво нових помешкань для тих, хто вирішить залишитися на Полтавщині. Такий перебіг подій ми передбачили нашим законопроєктом про відновлення зруйнованого чи пошкодженого окупантами житла (7198). Також не оминули з будівельниками і питання звільнення від податків на зруйновану нерухомість (документ вже готується до реєстрації), а також «кредитів 5-7-9» для надання іпотеки людям, які донині не могли нею скористатися. Законопроєкт плануємо прийняти до кінця липня», – говорить Олена Шуляк.

Дмитро Лунін зауважив, що Полтавщина вже готова до початку будівництва житла для переселенців. Виділені три земельні ділянки, заплановане виділення коштів з обласного бюджету на прокладання комунікацій.

Начальник ОВА також подякував будівельникам за вагомий вклад в оборону Полтавщини: «Нині практично всі будівельні підприємства області долучилися до створення оборонних споруд, залізобетонних виробів, «їжаків», надання будівельних матеріалів. Вдячний за допомогу, яку надавали й надаєте!».

Керівник будівельної компанії КВП Сергій Іващенко заявив, що зараз забудовники області зіштовхнулися зі здорожчанням матеріалів та необхідністю їх імпортувати, оскільки не всі вони в умовах війни випускаються в Україні.

Харківські забудовники також заявили, що готові активно відновлювати роботу. Свого часу на територію Полтавщини вони евакуювали десятки одиниць будтехніки, яка готова до застосування.