Previous Next

На Полтавщині планують закупити мобільну станцію моніторингу якості повітря – Дмитро Лунін

Надрукувати

Для Полтавської області планують закупити мобільну станцію моніторингу повітря та системи раннього виявлення лісових пожеж. Таку ініціативу обласної військової адміністрації підтримала профільна комісія Полтавської обласної ради на засіданні в середу, 13 липня.

«Мобільна станція моніторингу повітря – це автомобіль з необхідним оснащенням. Визначає кількість пилу, оксидів сірки, азоту, вуглецю, фольмардегідів та інших сполук у повітрі – загалом дає змогу досліджувати якість повітря мінімум за 30 показниками. Це сучасний підхід до вимірів, і вкрай необхідна річ в умовах війни. На 75% плануємо використовувати цю станцію в Кременчуцькому районі», – розповів Дмитро Лунін під час засідання комісії.

Система раннього виявлення лісових пожеж включає в себе вишку, камеру та систему передачі відео на пульт управління. Такі вже є у деяких лісгоспах області, але запланована купівля ще кількох систем.

У планах – закупити мобільну станцію моніторингу якості повітря.

Це автомобіль з необхідним оснащенням. Визначає кількість пилу, оксиду сірки, азоту, вуглецю, фольмардегідів та інших сполук – мінімум 30 показниками моніторить повітря. Практика війни демонструє, що ця станція – необхідна річ. Дії агресора часто призводять до пожеж та інших негативних екологічних наслідків. Тому контроль повітря дуже важливий.

Таку ініціативу обласної адміністрації підтримала профільна комісія обласної ради, і має затвердити найближча сесія облради.