Previous Next

Дмитро Лунін: Плануємо збільшити підтримку військових, правоохоронців і рятувальників Полтавщини ще на 50 млн грн

Надрукувати

Полтавщина планує збільшити фінансову підтримку військових, правоохоронців і рятувальників на 50 млн грн.

Це додатково до 100 млн грн, які виділені раніше, повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Таку ініціативу обласної адміністрації підтримала профільна комісія обласної ради з питань правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій на засіданні в середу, 13 липня.

«Ці 50 млн грн плануємо направити на будівництво фортифікаційних споруд на сотнях кілометрів по всій області, плануємо закупити модульні бліндажі, військовий спецтранспорт і обладнання для розмінування, а також покращити місця дислокації територіальної оборони області», – зазначив на засіданні комісії Дмитро Лунін.

Він додав, що також заплановано купівлю зимового одягу для добровольчих формувань територіальних громад.

Начальник ОВА наголосив, що зі 100 млн грн, виділених раніше, вже використано на потреби військових майже 83 млн грн. 

«За ці кошти вже було закуплено ретранслятори, радіостанції, автоматизовані робочі місця, спецзасоби й обмундирування для територіальної оборони. Кошти виділені і для закупівлі авто підвищеної прохідності, антидронових комплексів», – додав директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОВА Віктор Стеблянко. 

Зокрема він акцентував увагу на тому, що нещодавно за ці ж кошти було закуплено 2770 комплектів військової форми та 300 засобів звʼязку, які Дмитро Лунін передав для ДФТГ.

Очільник області резюмував, що спільно з народними депутатами, великими бізнесом Полтавщини залучили 33 млн грн на закупівлю зброї для військових Полтавщини, яка постачається з-за кордону.