Previous Next

Полтавщина готується до проведення національного мультипредметного тесту

Надрукувати

Менше ніж за тиждень починається проведення національного мультипредметного тесту, який писатимуть всі цьогорічні випускники шкіл, які мають намір вступати у вищий навчальний заклад.

Про безпеку абітурієнтів  та умови проведення мультипредметного тесту говорили на нараді в начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна.

«В основній сесії НМТ візьме участь близько 8 тисяч дітей на Полтавщині. Тестування проводитимуть в особливих умовах, в умовах воєнного стану. Наше завдання – забезпечити безпеку дітей під час проходження тестів», – наголосив Дмитро Лунін.

Центр тестування має бути обладнаний комп’ютерною технікою з розрахунку на кількість учасників. Як зауважив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко,  на Полтавщині підготовлена комп’ютерна база для проведення тестування. Всі комп’ютери відповідають технічним вимогам та мають сертифікати відповідності. Крім того, в центрі здачі обов’язкова присутність IT-фахівця.

«Інший важливий момент – наявність укриття на випадок повітряної тривоги. Всі пункти здачі тестування забезпечені укриттями, які відповідають вимогам перебування у них дітей», – сказав Олександр Сидоренко.

Аби тестування відбулося безпечно, поліція охоронятиме публічний порядок біля екзаменаційних центрів. 

«Щодо скупчення автотранспорту, то пропонуємо залучити до роботи на паркувальних майданчиках стюартів, які допомагатимуть працівникам поліції. Вони мають проводити бесіду з батьками вступників щодо паркування транспорту, – наголосив  заступник начальника ГУ Нацполіції Полтавської області Максим Ахрамєєв. – Абітурієнти мають заходити самі, а батьки залишатися за парканом, щоб мінімізувати скупчення людей. Це дасть змогу швидше проводити евакуацію, у разі сигналу «Повітряна тривога». 

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, зазначив, що всі приміщення, де відбуватиметься тестування, рятувальники перевірять на відповідність протипожежної безпеки та цивільного захисту. На кожному об’єкті чергуватимуть працівники служби. 

Дмитро Лунін наголосив, що в приміщенні, де буде відбуватися тестування, обов’язково мають бути запасний електрогенератор та чергові бригади електриків, з метою запобігання перебою з електропостачанням.

Наразі всі центри тестування в Полтаві, Лубнах, Кременчуці, Пирятині, Карлівці, Гадячі повністю готові до роботи.