Сесія Полтавської обласної ради, візити Міністра охорони здоровʼя та міжнародних організацій, що надають гуманітарну допомогу, – таким був тиждень на Полтавщині

Надрукувати

 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

На сесії Полтавської обласної ради розглянули одне з головних питань – забезпечення жителів Кременчука теплом наступного опалювального сезону. Депутати обговорили кілька варіантів, і один із них – відновлення зруйнованої росіянами ТЕЦ.

«Облрада ухвалила рішення, що готова взяти на баланс частину майна Кременчуцької ТЕЦ, щоб разом із державою профінансувати відновлення», – розповів Дмитро Лунін. 

Цього тижня Полтаву відвідали представники кількох міжнародних організацій, що надають гуманітарну допомогу переселенцям. Зокрема INTERSOS разом із Полтавською ОВА підписали меморандум про співпрацю. Європейські партнери з початку війни допомагають переселенцям в Україні, а віднедавна і в Полтаві, у центрах масового розміщення ВПО та громадах області.

Представники Всесвітньої продовольчої програми ООН також зустрілися з керівництвом області й обговорили подальшу співпрацю на тему допомги переселенцям та уразливим верствам населення у віддалених населених пунктах області. 

Наприкінці тижня Полтавщину відвідав Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.  Він відвідав лікарні області, де поцікавився станом надання медичної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та мешканців регіону, а також обговорив ряд важливих для системи охорони здоров'я питань. Зокрема – створення відділення для гострої нейрореабілітації та центру для довготривалої реабілітації в обласній клінічній лікарні. Нове реабілітаційне відділення буде розраховане на 20-25 ліжок та матиме потужне обладнання від ВООЗ.