МКІП пропонує заборонити ввезення будь-якої книжкової продукції з території рф

Надрукувати

Зважаючи на широкомасштабну військову агресію росії проти України Міністерство культури та інформаційної політики пропонує заборонити ввезення та розповсюдження на території України видавничої продукції будь-якою мовою, що має походження або виготовлена та/або випущена у світ та/або ввозиться з території держави-агресора, Республіки Білорусь чи тимчасово окупованої території України.

Про це під час брифінгу в Медіа Центр Україна – Укрінформ заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Багато було розмов та запитань щодо ввезення на територію України російської книжкової продукції з рф та Білорусі. Хотів би пояснити позицію МКІП: ми за те, щоб заборонити ввезення будь-якої книжкової продукції з території російської федерації та Республіки Білорусь, не тільки російською мовою, а всі книжки будь-якою мовою», – зазначив міністр.

Водночас питання щодо друку тих чи інших авторів на території України російською чи українською мовою належить до прав і свобод, гарантованих Конституцією України, додав Олександр Ткаченко.

МКІП