Перехід на рейки військової економіки відбувся легше завдяки приватному бізнесу, – Олексій Резніков

Надрукувати

Основу оборонно-промислового комплексу складають державні підприємства, але частка приватного бізнесу у виконанні оборонного замовлення значно зросла. Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков під час бізнес-конференції на платформі Forbes.

На думку Міністра перехід фактично на рейки військової економіки у державі пройшов легше завдяки гнучкості системи саме приватного бізнесу.

«Що стосується сьогодні участі саме приватного бізнесу – ми почали з коліс працювати у напрямку демонополізації. Потреба Збройних Сил України сьогодні після відповідних умов мобілізації набагато більша», - зазначив Олексій Резніков. Як приклад він навів речове забезпечення, за напрямком якого підписано 292 договори із 84-ма вітчизняними виробниками і постачальниками. Крім того, 23 державних контракти з іноземними компаніями укладено за напрямком паливо-мастильних матеріалів, 42 державних контракти щодо забезпечення харчуванням діють із 25 вітчизняними постачальниками.

«Окремо я хочу подякувати українському приватному бізнесу, який займається сьогодні постачанням специфічного виду озброєння - БПЛА, броньовані машини, спеціальний транспорт. Сьогодні усі працюють для Збройних Сил, забезпечують все, що необхідно. Спрощені процедури під час воєнного стану дозволяють швидко і оперативно забезпечувати потреби ЗСУ, звертаючись одразу до бізнесу», - підсумував Олексій Резніков.

 

Урядовий портал.