Previous Next

Андрій Пісоцький зустрівся з тимчасово повіреним у справах Посольства Аргентинської Республіки в Україні Аріелем Максом Санчесом Ромеро

Надрукувати

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький та директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації  Інна Іщенко зустрілися з тимчасово повіреним у справах Посольства Аргентинської Республіки в Україні Аріелем Максом Санчесом  Ромеро.

На зустрічі сторони представили свої країни та обговорили плани щодо співпраці між регіонами.

Тимчасово повірений у справах Посольства Аргентинської Республіки в Україні наголосив на важливості скасування безвізового режиму між двома державами  та визнанні в Аргентині  вищої освіти України. До слова, Аргентина була першою республікою, яка в 1991 році визнала незалежність України та відкрила свої посольства в Києві.

«Я хотів би подякувати за теплий прийом.  Ми завжди говоримо, що наші країни – брати, тому що доволі схожі. Щодо Полтавщини  хочу відзначити активні торгівельні зв’язки. Тому вирішили відвідати вашу область. Я особисто поросив приїхати  до Полтави. Хочу відзначити, що область має великі економічні показники та можливості», – сказав  Аріель Макс Санчес Ромеро.

Андрій Пісоцький ознайомив гостя зі здобутками регіону, його економічним та культурним потенціалом.

 «Аргентина підтримує Україну і в економічному, і в культурному, й освітньому, і в політичному напрямках. Сторони  постійно організовують зустрічі з очільниками великих промислових підприємств, надають поради щодо покращення інвестиційного  клімату та збільшення товарообігу», – сказав Андрій Пісоцький.    

Андрій Пісоцький та  Аріель Макс Санчес Ромеро наголосили на необхідності співпраці в галузі культури.

Завтра тимчасово повірений у справах Посольства Аргентинської Республіки в Україні зустрінеться з місцевими бізнесменами в Полтавській торгово-промисловій палаті та науковцями в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка.

Андрій Пісоцький запросив аргентинців на святкування 210-річчя від дня народження Миколи Гоголя, яке відбудуться 1 квітня наступного року в Гоголевому Шишацького району.