Нові можливості для бізнесу: В Україні відновлено оренду державного майна

Надрукувати

Фонд державного майна України відновив програму оренди державних активів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів “Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану”, розробленої ФДМУ та Мінекономіки, оренда на час воєнного стану відбуватиметься за спрощеною процедурою, а орендарі отримають пільги та знижки. 

Відновлення оренди держмайна відкриває нові можливості для роботи бізнесу, зокрема релокованого з небезпечних областей. Серед нових правил оренди: 

Окрім того, орендарям держмайна у Полтавській області, за договорами чинними на 24 лютого 2022 року, надано 50% знижку, а орендарям єдиних майнових комплексів надається знижка в розмірі 25%. 

У випадку проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану, сплачені кошти будуть зараховані орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

“Сьогодні вкрай важливо продовжувати роботу бізнесу, зберегти робочі місця - це прояв економічного патріотизму. Оренда держмайна дозволить релокованим підприємствам легко влаштуватися в інших областях, а також стимулює бізнес-активність в регіонах”, - підкреслює в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова. 

Вся інформація щодо нового порядку оренди на час дії воєнного стану, а також щодо доступних для оренди об’єктів державного майна, наявна на сайті orenda.gov.ua