Previous Next

На Полтавщину завітали представники Посольства Держави Ізраїль

Надрукувати

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький зустрівся із делегацією  Посольства Держави Ізраїль: другим секретарем Посольства,головою представництві «Натів» у м. Харків Марком Гольдманом та директором Ізраїльського культурного центру у Харкові Юнною Гольдман.

Під час зустрічі обговорили розвиток культури на Полтавщині, туристичний потенціал регіону та цікаві об'єкти.

 «Ми опікуємося культурними питаннями: викладанням мови іврит у Харкові та культурною діяльністю у Полтаві, Кременчуці та у містах, де є зацікавленість. Підтримуємо зв’язок з місцевою владою, єврейськими общинами. Це мій перший візит у Полтаву. Вчора ми зустрілися з представниками єврейських організацій. Відвідали музей авіації та космонавтики, який вразив нас. Спробували вашу національну страву – полтавські галушки. Оглянули архітектурний ансамбль будівель у центрі міста», – розповів Марк Гольдман та подякував за підтримку єврейських організацій міста.

«Дійсно, у нас є що показати гостям. Це і культурні пам'ятки, і археологічні знахідки, музеї та історичні об'єкти. Розширюємо коло зв'язків, особливо з іноземними колегами, адже це сприяє залученню туристів та підвищенню статусу області. У нашому регіоні є багато визначних місць культурних осередків, пов'язаних із відомими діячами Полтавщини. Для кожного, хто захоче дізнатись про Полтавський край, знайдеться місце, де можна комфортно та цікаво відпочити», – зазначив Андрій Пісоцький.