Previous Next

Полтавська ОВА підписала меморандум про співпрацю з міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS

Надрукувати

INTERSOS – міжнародна гуманітарна організація, офіси якої знаходяться в Італії та Україні. Гуманітарну допомогу Україні організація розпочала надавати з кінця лютого цього року у Вінницькій області.  

«Останній місяць працюємо в Полтаві та маємо тут офіс. Загалом нашу допомогу оформили близько 5000 тисяч людей в області. Переважно це була допомога центрам розміщення переселенців і територіальним громадам, – зазначила представниця організації INTERSOS Олівія Матіс. – Ми цінуємо вашу підтримку та співпрацю. Власне за вдяки цій співпраці ми уніфікували потреби й список центрів та громадах, які найбільше потребують допомоги. І ми готові забезпечити їх такою допомогою». 

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін зазначив, що завжди готовий до співпраці та прагне всебічно допомогти переселенцям.

«В області проживає 187 тисяч переселенців. Ми дуже вдячні за надану гуманітарну допомогу від вашої організації. Готові й надалі з вами співпрацювати з різних напрямків, для того, щоб зробити якомога більше для переселенців. Наш гуманітарний штаб працює прозоро і надає звіти, кому і шо було передано, – розповів Дмитро Лунін. – Найбільше переселенці потребують психологічної допомоги, адже люди не були готові до військових дій. Психологічна підтримка необхідна не лише бійцям, а й людям, які потрапили під бомбардування. Вони втрачають сенс життя, втрачають близьких, майно, дехто отримує інвалідність. Тому завжди потрібні фахівці для роботи з переселенцями».

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко розповіла про подальше партнерство з INTERSOS.

«Напередодні ми обговорили подальшу допомогу ВПО у зимовий період. І планується створення мобільних бригад, які будуть виїжджати до переселенців, які проживають у віддалених районах, для визначення потреб і надання їм психологічної та медичної допомоги».

Нагадаємо, нещодавно гуманітарна організація INTERSOS доставила гумдопомогу в Решетилівку, Градизьк, Кременчук, Горішні Плавні, Варварівку та Машівку. Це – засоби гігієни та побуту для центрів розміщення переселенців.