На Полтавщині заборонено продавати й використовувати салюти, рух автівок і мотоциклів без глушників та почалися жнива, – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. Поінформував, що це був найтрагічніший день для Полтавщини за всі місяці війни тиждень. Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру в Кременчуці, де було понад тисячу цивільних.

На початку тижня було введено в обіг нову марку «Укрпошти»  –  «Українська мрія». Захід зі спецпогашення провели і в нашій області – у Музеї важкої бомбардувальної авіації. Марка присвячена найбільшому в світі літаку АН-225 «Мрія», який російські окупанти знищили наприкінці лютого в Гостомелі. Літак можна знищити, але українську мрію – ніколи!

Із нагоди Дня Конституції в обласному центрі вручили державні відзнаки людям, які укріплюють державність і роблять внесок у продовольчу, економічну, медичну, освітню й культурну безпеку Полтавщини.

Крім того, на Полтавщині заборонено продавати й використовувати салюти, феєрверки, петарди та іншу піротехніку для розваг. Заборона діятиме до завершення воєнного стану. Таке рішення ухвалила Рада оборони області.

Також заборонили рух автівок і мотоциклів без глушників.

 В області розпочалися жнива. Урожай збирають  у громадах на півдні регіону, вже намолотили перші 100 тонн продовольчої пшениці високої якості.