Previous Next

Освітній процес у школах, закладах профтехосвіти та вишах має початися з 1 вересня, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Навчальний рік на Полтавщині планують розпочати з 1 вересня в режимі офлайн. Він триватиме до 30 червня 2023 року, як зокрема зазначено в постанові уряду.

Як повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін,   мережа шкіл в області налічує 533 заклади. Це близько 140 тисяч учнів. З них 503 комунальної форми власності, 21 обласного підпорядкування, 7 приватних. Діє 91 опорна школа та 72 філії. Нині подано заяв для зарахування у перші класи 10 700 дітей. І це ще не остаточна кількість.

«Основний аспект – безпека дітей та вчителів. Це укриття в закладі освіти або близько до нього, розраховані по кількості на всіх учасників навчального процесу. Якісна система оповіщення, позначені шляхи евакуації. Тренування щодо порядку дій у разі повітряної тривоги. Якщо надійде сповіщення про небезпеку, то урок буде перерваний і за можливості продовжений в укритті до його завершення», – сказав Дмитро Лунін.

Нині із шкіл області закордон виїхало 15 753 учні та 412 педпрацвіників.

«Діти, які знаходяться за кордоном й виявлять бажання продовжувати навчання в свої освітніх закладах, зможуть навчатися дистанційно. Як організувати процес навчання – визначають органи місцевого самоврядування, Департамент або управління освіти на місцях. Наше завдання – зробити по максимуму, щоб діти на Полтавщині навчалися офлайн», – сказав Дмитро Лунін.  

Дмитро Лунін зауважив, що всі педагогічні працівники, які знаходяться за кордоном до 1 вересня повинні повернутися до навчальних закладів та розпочати навчальний процес. В іншому випадку їхні робочі місця не будуть збережені.

Щодо ПТУ, то місцеві органи управління освітою за можливості забезпечать початок навчального року в таких закладах також із 1 вересня.

В університетах, як рекомендовано урядом, навчальний процес може стартувати з 15 серпня за винятком перших курсів. Варіанти формату навчання: традиційний або змішаний (очно-дистанційний).

Крім того на Полтавщині нині  працює 275 закладів  дошкільної освіти.