«Конституція стала доленосним кроком в історії України та її державності»

Надрукувати

Про це зауважили кандидати юридичних наук Інна Полховська та Олександр Кальян. Напередодні 26-ї річниці ухвалення Основного Закону вони стали гостями «Розмови в студії» на телеканалі «ІРТ» та поділилися думками з багатьох актуальних питань з приводу.

Як зауважили гості випуску, Україна має давню конституційну традицію. На сьогодні Конституція – це Основний Закон не тільки держави, а й усього суспільства.  

«Наша Конституція стала без перебільшення доленосним кроком в історії України та її державності. Вона стала точкою відліку усіх важливих процесів у державі, – підкреслили Інна Полховська та Олександр Кальян, – Конституція втілила основні положення європейських цінностей. Вона фактично заклала базис, фундамент, на якому розвивалася й  розвивається наша правова система».

За їхніми словами, конституційний процес є доволі динамічним. Власне, він є результатом еволюції самого суспільства.

Також у межах випуску гості студії обговорили й ряд актуальних питань. Зокрема, як реалізуються права і свободи людини та громадянина, закріплені в Основному Законі? Які повноваження має Конституційний суд і хто може до нього звернутися? Які конституційні права і свободи можуть обмежуватися під час воєнного стану, а які не підлягають обмеженню?

Більше – за посиланням https://irt.pl.ua/rozmova/288/