МОЗ закупило 10 рентгенівських апаратів за кошти, зібрані в рамках кампанії UNITED24

Надрукувати

Заклади охорони здоров’я, що розташовані в прифронтових регіонах, а також військові госпіталі отримають нові рентгенівські установки з C-аркою. Завдяки такому обладнанню хірурги зможуть проводити операцію під візуалізованим контролем. Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

«За своєю суттю це пересувне компактне обладнання для рентгенологічного обстеження, яке дозволяє робити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Це особливо важливо у випадках, коли пацієнта привозять у тяжкому стані, а лікарю потрібно швидко реагувати. Точність і швидкість діагностики — критична, від цього може залежати результат операційного втручання», — прокоментувала Марія Карчевич. 

Обладнання придбане коштом пожертв у рамках ініціативи UNITED24. Конкурентні закупівлі провело ДП «Медзакупівлі України». Загалом закуплено 10 рентгенівських установок разом з рентгенопрозорими столами і наборами рентгенозахисного одягу. Загальна вартість закупівлі становить 26,8 млн гривень. 

Перші 5 апаратів уже мають прибути в Україну наступного місяця. Очікується, що нове обладнання розподілять у заклади охорони здоров’я, які приймають поранених у прифронтових регіонах. Насамперед йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Сумську, Миколаївську області. Ще 5 апаратів будуть розподілені на військові госпіталі.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ спрямувало 26,5 млн грн на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень для закладів екстреної медичної допомоги. У співпраці з ДП «Медзакупівлі України» нам вдалось закупити та розвезти апарати в найкоротші терміни. Це була перша закупівля, здійснена за кошти, що надійшли в рамках кампанії UNITED24. Загалом за  півтора місяця збору коштів у рамках підтримки України на рахунки МОЗ надійшло 82,8 млн гривень.

Дякуємо кожному, хто сьогодні підтримує систему охорони здоров’я і робить свій внесок у відновлення лікарень. Якщо бажаєте підтримати медиків і зробити пожертву — перейдіть на сайт платформи. Разом — переможемо.


Міністерство охорони здоров'я України