У обласній лікарні запрацював новий компʼютерний томограф, область отримала арт-набори від ЮНІСЕФ і гуманітарну допомогу від ООН, – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. Поінформував, що на початку тижня на залізничному переїзді в селі Руденківка Полтавського району горів військовий автомобіль. Він перевозив боєкомплект. На жаль, один військовий отримав опіки.

У обласній лікарні запрацював новий компʼютерний томограф Siemens.

«КТ-сканер останнього покоління дає мінімальне променеве навантаження і цим знижує вплив на організм. Апарат виконує широкий спектр досліджень, які є безкоштовними за електронним направленням лікаря», – розповів Дмитро Луніні.

Полтавщина також надаватиме бійцям не лише медичну допомогу, а й духовну підтримку. Представники різних конфесій, які входять у Раду релігійних організацій області, зможуть за визначеним графіком відвідувати лікарні та зустрічатися з пораненими.

Цього тижня громади Полтавської області отримали від ЮНІСЕФ 200 арт-набори для проведення занять із дітьми. Один набір, розрахований на 40 дітей, містить розвиваючі іграшки, приладдя для творчості, ручки, олівці, крейду й фарби.

Крім того в область надійшла гуманітарна допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні. Ще 10 500 продуктових наборів, які відправлять в громади для сімей, які приїхали до Полтавщини з інших регіонів. В одному боксі – олія, рис, мʼясні консерви, макарони.