«Для сусідніх областей Полтавщина стала надійним гуманітарним хабом», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Від початку повномасштабного вторгнення Полтавщина стала гуманітарним хабом для сусідніх Харківської та Сумської областей, а також надійним прихистком для внутрішньо переміщених осіб. Про це начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін зауважив під час інтерв’ю телеканалу «Суспільне Полтава».

«Для сусідніх Харківської та Сумської областей Полтавщина стала надійним гуманітарним хабом. Зокрема для останньої, ми сформували й передали вже 100 000 продуктових наборів. У планах надати ще близько 400 000 таких наборів додатково, – розповів Дмитро Лунін, – окрім того, надано 150 000 проднаборів для переселенців безпосередньо в Полтавській області». 

Також, за словами Дмитра Луніна, Полтавська область активно працює на потреби фронту: від медикаментів і до закупівлі та передачі військовим броньованих автівок.

«У цьому нам допомагають благодійні організації, підприємства Полтавщини, волонтери, небайдужі люди. На сьогодні в області працює близько 100 гуманітарних організацій, – зауважив Дмитро Лунін. – окрема вдячність нашому бізнесу. На Полтавщині він завжди був соціально спрямованим. Це доводили нелегкі часи СOVID-пандемії. У час війни він також не стоїть осторонь. Допомога надається колосальна. Зокрема, що стосується великого бізнесу, є приклади, коли разом із народними депутатами виділялися кошти на закупівлю зброї за кордоном для потреб нашої тероборони».

Дмитро Лунін висловив вдячність усім небайдужим підприємцям, бізнесу, волонтерам, які тримають стрій і наближають крок за кроком спільну перемогу.