Дмитро Лунін розповів про хід будівництва тимчасового житла для ВПО на Полтавщині

Надрукувати

Нещодавно Полтавська міська рада виділила земельні ділянки під будівництво у межах програми Президента України тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб. Про особливості запланованого будівництва розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, під час інтерв’ю телеканалу «Суспільне Полтава». 

«Ми звернулися до місткої ради про виділення трьох ділянок під будівництво житла для переселенців. Загалом на Полтавщині плануємо збудувати 2000 квартир 100 000 кв метрів, щоб розмістити переселенців тимчасово, доки не буде відремонтовано їхнє житло, – розповів Дмитро Лунін. – Плануємо будувати від однокімнатних до трикімнатних квартир, та все ж 60 % – двокімнатних квартир. Будівництво маємо завершити за пів року, тому було прийняте рішення про оптимальну поверховість – від 4 до 6 поверхів».

За словами очільника області, відповідно до генерального плану також передбачено будівництво соціальної інфраструктури – дитячих садочків та шкільних закладів заклади, яку будуватимуть в межах програми «Велике будівництво».

«На сьогодні Кабміном не вирішено алгоритм надання житла переселенцям. Наразі головне завдання – отримати гроші і почати будівництво. Квартири не підлягатимуть під приватизацію, а надаватимуться у тимчасове користування переселенців, – зауважив Дмитро Лунін. – Після того, як ВПО отримають житло на своїх територіях, це житло буде використовуватися для тих черговиків, які є на території нашої області – ветерани АТО/ООС, чорнобильці, афганці та інші категорії, яким передбачено житло за державними програмами».

Також в області заплановано викуп 500 квартир, які відповідають державним вимогам, у забудовників.