До Полтавської області переїхали п’ять фахових коледжів із Донеччини, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що частина закладів із Донецької та Луганської областей змінили фактичне місце перебування й нині зареєстровані на Полтавщині. Про це він розповів під час спілкування з редакторами регіональних засобів масової інформації.

Невідомий об'єкт«На території нашої області працює Луганський національний університет імені Тараса Шевченка разом з усіма своїми відокремленими структурними підрозділами – фаховими коледжами й центром професійно-технічної освіти. З Донеччини переїхали п’ять закладів фахової передвищої освіти. Це обласний коледж спортивного профілю імені Бубки, Покровський педагогічний, Бахмутський і Маріупольський коледжі культури і мистецтв та Бахмутський медколедж», – розповів Дмитро Лунін.

Додав, що навесні частина викладачів із Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна перебували в Полтаві та проводили онлайн-заняття для студентів, проте цей заклад вищої освіти на Полтавщині нині не розташований. Зазначив, що місцева філія Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого теж прихистила викладачів і студентів із Харкова.