Дмитро Лунін розповів про підготовку області до старту нового навчального року

Надрукувати

Полтавщина готується до початку освітнього процесу в офлайн-форматі. Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час спілкування з редакторами регіональних ЗМІ.

Невідомий об'єкт«Щодо старту нового навчального року – багато працювали в цьому напрямі протягом тижня. Було декілька нарад як на рівні області, так і на державному. Наразі в частині громад 20-25% шкіл зайняті переселенцями. Є громади, в навчальних закладах яких внутрішньо переміщені особи не проживають. Зараз голови райвійськадміністрацій і очільники тергромад отримали завдання переселити людей в інші заклади, альтернативні приміщення, гуртожитки. Друге питання – укриття, бо, дійсно, частина шкіл їх не мають або мають, але на меншу кількість дітей, ніж у них навчаються. У цьому разі розглядатимемо змішану форму навчання. Нині громади почали активно займатися питаннями ремонту укриттів», – розповів Дмитро Лунін.

Ще одне завдання – створити необхідні запаси води й медичних засобів в укриттях освітніх закладів, а також забезпечити обладнанням, щоб навчальний процес відбувався. І сформувати запас пального для автобусів для підвезення учнів.

Як зазначив Дмитро Лунін, за всіма цими напрямами триває робота. Наголосив, що поки триває війна, початок і завершення навчального року встановлює Кабінет Міністрів. Міністерство освіти і науки зараз розглядає можливість розпочати навчальний рік у серпні, щоб продовжити зимові канікули й зекономити на енергоносіях.

Очільник області додав, що понад 10 тисяч дітей готові піти до першого класу на Полтавщині.