«Попри збільшене навантаження галузь охорони здоров’я Полтавщини працює в штатному режимі», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Унаслідок повномасштабного вторгнення навантаження на систему охорони здоров’я зросло, в тому числі й на Полтавщині. Попри це медична галузь області працює в штатному режимі та надає послуги людям. 

У медичних закладах отримують допомогу місцеві жителі, а також внутрішньо переміщені особи, військові. Планову госпіталізацію лікарні відновили  через місяць після повномасштабного вторгнення. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, аналізуючи функціонування медичної галузі за умов воєнного стану, під час чергового брифінгу із представниками ЗМІ.

«Навантаження на охорону здоров’я збільшилося. По-перше, надається допомога військовим. По-друге, тільки  офіційно в області зареєстровано 187 тисяч ВПО, понад 50 тисяч із них отримували медичну допомогу. Також за цей час в області народилося понад 600 дітей переселенців, – зауважив Дмитро Лунін. – Разом із тим, попри збільшене навантаження, галузь охорони здоров’я Полтавщини працює в штатному режимі. Допомога надавалася й надається усім, хто її потребує».

Відповідно витрати по деяких закладах охорони здоров’я збільшилися на 30-50%. Загалом критичної ситуації в цьому плані немає.