Previous Next

200 арт-наборів від ЮНІСЕФ передали для проведення занять із дітьми в громадах Полтавщини

Надрукувати

На Полтавщині майже 46 тисяч дітей-переселенців. Вони пережили жахливий стрес унаслідок воєнних дій. У Полтаві за підтримки ЮНІСЕФ для них організована арт-терапія. Цю практику поширюють і в громадах області. 

Так, для подальших занять від ЮНІСЕФ Полтавщина отримала 200 арт-наборів. Їх передали в громади області. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Отримали від ЮНІСЕФ 200 арт-наборів і передали їх для проведення занять із дітьми в громадах Полтавщини. І це тільки початок, – зауважив Дмитро Лунін. – Власне, для таких занять арт-терапією і створені арт-набори для різного віку. Один набір розрахований на 40 дітей. Містить розвиваючі іграшки, приладдя для творчості, ручки й олівці, крейду й фарби».

За словами Дмитра Луніна, практику занять із дітьми-переселенцями у громадах поширюватимуть активно. 

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністації  Катерина Рижеченко разом із управлінням молоді та спорту визначили відповідальних у громадах і погодили програму занять. Також сьогодні ще й наочно показали, як усе функціонує. 

«Свою участь у цьому проєкті підтвердили 40 громад Полтавщини. Діти – це наш скарб! Усе буде Україна!», – підкреслив Дмитро Лунін.