Із акваторії Сулинської затоки вилучено 10 од. браконьєрських сіток, – Полтавський рибоохоронний патруль

Надрукувати

Учора, 19 червня 2022 року, проведено спільний рейд Полтавського рибоохоронного патруля із СПД на воді Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області.

Спільні рейди й патрулювання водної акваторії Полтавщини не припиняються, попри те, що триває військова агресія. Тож злагоджені дії є ефективною запорукою охорони водних біоресурсів та дотримання природоохоронного законодавства.

Рейдовою групою проведено рибоохоронні заходи в акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища.

Близько 6 годину в районі с. Кліщенці Золотоніського району Черкаської області (водна акваторія Полтавської області) було виявлено 10 мисинових сіток, які являються забороненим знаряддям риболовлі, загальною довжиною бiльше 500 м.

У заборонених знаряддях зафіксовано 50 кг риби.

Рибоохоронцями оформлено Акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Свіжовиловлену рибу передано по акту прийняття-передачі до Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для харчування військовослужбовців четвертого відділу Лубенського РТЦК та СП.

У період воєнного часу кожен з нас працює на своєму фронті і прискорює нашу спільну перемогу!

Полтавський рибоохоронний патруль вкотре нагадує, що норми вилову водних біоресурсів, заборонені місця, мінімальні розміри водних живих ресурсів, дозволені та заборонені знаряддя лову та інше регламентують Правила любительського і спортивного рибальства.

Порушення цих правил тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Звертаємо увагу, що до закінчення весняно-літньої нерестової заборони на вилов водних біоресурсів залишилося зовсім мало, а саме доба це́бто по 20 червня (включно).

Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (096) 907 50 08.

Нагадуємо, що згідно із розпорядженням голови Полтавської обласної військової адміністрації адміністрації  № 37 від 30 березня 2022 року , встановлено заборону на риболовлю не на період нересту, а на період воєнного стану взагалі.

Указом Президента України від 17 травня 2022 року №341/2022 термін дії воєнного стану продовжено до 23 серпня 2022 року.

 

 

Управління державного агенства

меліорації та рибного господарства

у Полтавській області