Обстріл Кременчука, допомога ДФТГ, можливість запровадження іспанської системи телемедицини на Полтавщині, вшанування донорів та медиків – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Поінформував, що ворог знову обстріляв Кременчук. Шість ракет вдарили по Кременчуцькому НПЗ, який не працюв після попередніх атак. Ще дві ракети влучили в ТЕЦ.

«На щастя, ніхто не постраждав. НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини», – зазначив Дмитро Лунін.

Також розповів, що на Полтавщині продовжують максимально допомагати добровольчим формуванням у громадах.

«Передали їм чергову партію військової форми – загалом вже майже 2 тисячі комплектів. Їх закупили за кошти обласного бюджету. В одному комплекті – кітель, штани, дві футболки та термобілизна», – зауважив очільник області. Цього тижня Дмитро Лунін відвідав місцеве ДФТГ у Хоролі та особисто передав добровольцям десятки комплектів форми.

Окрім того, на Полтавщині розглядають можливість запровадження іспанської системи телемедицини. За словами Дмитра Луніна, отримали від волонтерів для тестування кілька телемедичних боксів Homedoctor. «Пристрій дає змогу лікарю дистанційно, а пацієнту самостійно проводити базові дослідження. Цим обладнанням дуже легко користуватися, воно добре підходить для жителів віддалених районів», – акцентував Дмитро Лунін.

Також цього тижня до Дня донора та Дня медичного працівника вручили державні й області нагороди донорам крові та медикам. Дмитро Лунін особисто відвідав кілька лікарень Полтавщини, щоб подякувати їм за роботу.