21 червня в Амстердамі відбудеться благодійний телемарафон на підтримку України Embrace Ukraine — #StrivingTogether

Надрукувати

21 червня в Амстердамі відбудеться міжнародний благодійний телемарафон на підтримку України Embrace Ukraine — #StrivingTogether. 

Захід пройде напередодні засідання Європейської Ради у Брюсселі і прагне консолідувати європейську аудиторію навколо теми готовності України стати частиною родини ЄС. Також у межах марафону збиратимуться кошти через глобальну фандрайзингову платформу UNITED24— на закупку рентген-апаратів С-арки для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим внаслідок повномасштабної війни рф в Україні. 

«Україна — це європейська держава територіально, історично, за демократичними поглядами та цінностями. Так само, як і наша культура, мистецтво і традиції, завжди була частиною європейського простору. Сьогодні ми всіма силами протистоїмо агресії з боку рф, виступаючи щитом для всієї Європи. Ми боремося за мир, свою незалежність, свободу та за демократичні цінності всього цивілізованого світу. Я вірю, що зараз ні в кого з наших цивілізованих країн-сусідів немає сумнівів у тому, що Україна є невід'ємною частиною Європи. Сьогодні наші митці, артисти, автори підкорюють сцени та екрани Європи, а з ними серця європейців. Тож цей захід вкотре відкриє для мільйонів глядачів культурну, талановиту, сильну, вільну Україну, яка має бути частиною ЄС на законних засадах», — зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Учасниками проєкту стануть легендарні зірки найпопулярнішого пісенного конкурсу Європи, а також політичні лідери, громадські активісти та діячі культури. Мітинг з нагоди телемарафону відбудеться на Музейній площі в Амстердамі о 20:00 (СЕТ, 21:00 за Києвом). 

Трансляція телемарафону планується на провідних телеканалах країни, а також на Київстар ТБ та YouTube-каналах 1+1 і Atlas Festival

Головним медіапартнером телемарафону Embrace Ukraine — #StrivingTogether є найпопулярніше ранкове шоу країни “Сніданок з 1+1”, що нині транслюється на телеканалах ТЕТ та 2+2 щоденно, а також в YouTube. В ефірі “Сніданку” з 16 червня відбуватиметься спеціальна благодійна акція, в межах якої глядачі можуть зробити донати через платформу UNITED24 та отримати унікальні тематичні подарунки від зірок.

Нагадаємо, раніше команди 1+1 media та Atlas Festival спільно з партнерами реалізували вже два благодійні телемарафони Save Ukraine — #StopWar, в межах яких було зібрано понад 50 000 000 грн благодійної допомоги.

МКІП