Previous Next

Почесний консул Азербайджанської Республіки: «Азербайджан готовий розглядати потреби Полтавської області в гуманітарній допомозі»

Надрукувати

15 червня, у День національного спасіння азербайджанського народу, відбулася робоча зустріч начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна з Почесним консулом Азербайджанської Республіки в Харкові Афганом Салмановим.

Дмитро Лунін розповів, які потреби має Полтавська область у забезпеченні переселенців усім необхідним.

«Нині на території Полтавщини проживає 180 тисяч переселенців. Були такі пікові моменти, коли наша невеличка область могла приймати 1,4 мільйона людей за добу. Тому було велике навантаження на соціальну та медичну сфери. Переселенців, які не мають змоги готувати собі їжу, забезпечують харчуванням, також є потреба в медичних та гігієнічних товарах, а також в продуктах довготривалого зберігання, – розповів Дмитро Лунін. – Нині хотілося б з вами говорити про культуру, спорт, обмін досвідом. Але реалії інші, війна внесла корективи. Тому всі заплановані боксерські турніри, та матчеві зустрічі між нашими країнами, доведеться скасувати».

Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов повідомив, що Азербайджан готовий розглядати потреби Полтавської області в гуманітарній допомозі в межах направлення такої допомоги до України. Він також розповів, що азербайджанський народ допомагає українцям із перших днів війни паливом для «швидких» та автомобілів ДСНС.

«780 тон гуманітарного вантажу було відправлено для українських біженців у Молдову. Сьогодні ця допомога продовжується. Крім допомоги на міждержавному рівні гуманітарна підтримка надається таким містам, як Харків, Чернігів, Київ, Дніпро, – розповів Афган Салманов. – Також в особистому порядку ми допомагаємо тим людям, які були змушені виїхати до Азербайджану. Наші країни завжди підтримували й підтримують одна одну. Ми за територіальну цілісність України, її суверенітет та незалежність».