Завищення роздрібних цін на борошно пшеничне, олію соняшникову, молоко пастеризоване і хліб – найчастіше фіксують фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини

Надрукувати

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в червні 2022 року продовжили контролювати встановлення суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на соціально значущі товари. Здійснили більше 200 контрольних заходів як самостійно, так і у складі робочих груп.

У ході контрольних заходів спеціалісти Служби проводили відповідну роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання.

Порушення встановили у кожному четвертому суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 42% до 10%.

Характерними порушеннями є завищення роздрібних цін на такі продукти харчування як борошно пшеничне, олія соняшникова, молоко пастеризоване, батон і хліб житньо-пшеничний.

Так, у продуктовому магазині розташованому на території Новооржицької ОТГ було знижено ціни на батон і хліб житньо-пшеничний з 18,00 грн до 16,00 грн (торгівельна націнка знижена з 20% до 10%); молоко пастеризоване 2,5% жиру (900мл) – з 31,00грн. до 24,00грн. (торговельна націнка знижена з 50% до 10%).

 

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області