Продовжується виплата щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни

Надрукувати

Розміри допомоги особам, яким встановлено статус відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», у 2022 році визначені постановою КМУ від 07.05.2022 р.№ 540.

Особи з інвалідністю:

   І група - 4 421 грн; учасники бойових дій - 1 491 грн;

   ІІ група - 3 906 грн; члени сімей загиблих - 966 грн;

   ІІІ група - 3 391 грн; учасники війни - 612 грн;

Виплати допомоги проводяться:

військовослужбовцям – шляхом перерахування коштів на спеціальні рахунки військових частин;

особам, які не є пенсіонерами та не є військовослужбовцями, перебувають на обліку в територіальних центрах комплектації, - шляхом перерахування коштів на рахунки в уповноважених банках.

Виплата допомоги проводиться на підставі списків, наданих військовими частинами та територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки.

З державного бюджету в область надійшли кошти для проведення виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни, які не є пенсіонерами, на загальну суму 15,9 млн. грн.

12-13 червня 2022 року кошти перераховані:

- на спеціальні рахунки військових частин для подальшого перерахування військовослужбовцям;

- на рахунки в уповноважених банках особам, які не є пенсіонерами та не є військовослужбовцями, перебувають на обліку в територіальних центрах комплектації.

Особам, які перебувають на обліку в територіальних органах Пенсійного фонду України станом на 5 травня 2022 року, – одночасно з виплатою пенсій у період з 04 по 25 червня.

Звертаємо увагу, що ветеранам війни, яким встановлено відповідний статус до 5 травня 2022 року включно, у разі неодержання допомоги станом на 1 липня поточного року, для вирішення питання виплати допомоги необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання (в тому числі до структурних підрозділів соцзахисту бувших районів області). Право на отримання допомоги не втрачається, якщо звернення надійде до 30 вересня поточного року.

 

Департамент соціального захисту Полтавської ОВА