Previous Next

Дорогі панове солдати, сержанти, прапорщики й офіцери, що проходять службу за контрактом та у військовому резерві Полтавського гарнізону, учасники АТО/ООС, ветерани Збройних Сил України

Надрукувати

Двадцять сім років новітньої історії українського війська – це тернистий шлях від становлення, спроб знищення до вагомих досягнень, міжнародного та всенародного визнання.

П’ятий рік Збройні Сили України перебувають в авангарді боротьби українського народу проти російської збройної агресії. Саме завдяки мужності та героїзму наших воїнів на фронті створено належні умови для відновлення територіальної цілісності та здійснення комплексу реформ з модернізації країни.

Як начальник Полтавського гарнізону та військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату я можу з впевненістю зазначити, що за останні роки змінилися підходи, структура та ставлення до Збройних Сил України. Від теорії до практики ми перейшли в питаннях територіальної оборони, сформувавши на теренах області й поетапно готуючи бригаду територіальної оборони. Тільки за цей рік підготували понад 1 тисячу резервістів оперативного резерву першої черги, які пройшли навчальні збори у складі бойових бригад Збройних Сил України.

В області здійснюється у плановому порядку призов на строкову військову службу, відновлений також призов офіцерів запасу, який проводиться щоквартально. Запроваджено та активно втілюється в життя новий вид служби – служба у військовому резерві, який дозволяє будувати одночасно військову і цивільну кар’єру.

З нагоди свята висловлюю щиру вдячність всьому особовому складу Полтавського гарнізону та військових комісаріатів області за сумлінне виконання службового обов’язку, вірність Військовій присязі та високу громадянську позицію. В цей урочистий день бажаю всім військовослужбовцям, ветеранам, учасникам АТО/ООС та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту та вдачі на шляху реалізації усіх планів і задумів!

Не можу також не згадати вірних друзів і помічників Збройних Сил України – наших рідних волонтерів та небайдужих громадян. Саме Ви були тією опорою та надією, починаючи з 2014 року. І донині Ви підтримуєте і надихаєте нас із честю й совістю виконувати свій обов’язок із захисту держави. Зі святом Вас – Міжнародним днем волонтера. Бажаю Вам здоров'я і родинного затишку.

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!

 

З повагою начальник Полтавського гарнізону

полковник Дмитро ГУБСЬКИЙ