МКІП підтримує проекти, які розповідають світу правду про війну та історію України

Надрукувати

Міністерство культури та інформаційної політики підтримує проекти, які допомагають розповідати світу правду про війну в Україні та звірства російських окупантів, а також правдиву історію нашої держави.

«Не перестаю пишатись українцями, які за своєю ініціативою та своїми силами створюють проекти, що сьогодні є вкрай важливими у нашій боротьбі з ворогом: “Війна в притул” та “Українська рукописна книга”. Міністерство культури та інформаційної політики всебічно підтримує такі проекти. Вкотре переконуюсь, що нашу націю не перемогти», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Війна впритул» – сайт, який надає можливість відправитися у віртуальний тур місцями, що зазнали ракетних обстрілів армією рф. Це дозволяє наочно побачити масштаби руйнацій українських міст. Такі кадри допоможуть пролити світло на ситуацію в Україні для людей з-за кордону. Координатор цього проекту – Дмитро Матяш. Він планує розвивати платформу: https://warupclose.com.

«Українська рукописна книга» – це проект, що реалізується Українським культурним фондом та видавництвом “Горобець”. Його метою є оцифрування стародруків та передрукування рукописних книг часів Київської Русі – України. Засновниця проекту Ганна Горобець створила вже 8 книг у межах проекту. Про них можна дізнатися за лінком: https://ukrmanuscript.com/. Таким чином із малодоступними раніше рукописами легко зможе ознайомитися кожен охочий. Кілька таких книг планують надрукувати, тож проект тільки розширюватиметься. 

Міністерство культури та інформаційної політики України