«На Полтавщині 25 лікарень надають безкоштовну стоматологічну допомогу жителям області та переселенцям», – Дмитро Лунін

Надрукувати

В області безкоштовну стоматологічну допомогу переселенцям надають у 25 лікарнях. Серед них – і обласна стоматологічна поліклініка. Щодня тут отримує послуги близько 60 ВПО. Про це повідомив начальник ПОВА Дмитро Лунін.

«На Полтавщині 25 лікарень надають безкоштовну стоматологічну допомогу жителям області та переселенцям. Наприклад, Полтавський обласний центр стоматології щодня приймає близько 60 пацієнтів. Загалом із початку війни невідкладну і планову допомогу отримали понад 4 тис. людей. Піклуємося про жителів Полтавщини і тих, у кого війна забрала власні домівки. Слава Україні!», – зауважив Дмитро Лунін.

За словами заступника головного лікаря з медичної частини Наталії Лупаци, спочатку було зроблено акцент на наданні невідкладної стоматологічної допомоги. Потім з’ясувалося, що людям потрібна й планова допомога. 

«Ми розширили пакет послуг, почавши лікувати за програмою повної санації порожнини рота. Загалом від початку війни наш заклад прийняв понад чотири тисячі людей», – сказала Наталія Лупаца. 

У хірургічному відділенні цілодобово надають і безкоштовну екстрену стоматдопомогу. 

Також допомагають лікарям колеги-волонтери з медичного університету. 

«Люди опинилися в складних життєвих обставинах. Вони втратили житло, майно, роботу, переїхали з інших регіону й потребують допомоги. В кожного свій волонтерський фронт. У лікарів він стосується напряму здоров’я людини», – зауважила асистент кафедри терапевтичної стоматології Наталія Іленко-Лобач. 

На Полтавщині піклуються про людей, які були змушені залишити власні домівки. Слава Україні!