Previous Next

На засіданні Ради регіонального розвитку Миргородського району обговорили досягнення краю й окреслили пріоритетні напрямки його розвитку

Надрукувати

У депутатській залі районної ради відбулося засідання Ради регіонального розвитку Миргородського району. Його провів голова райдержадміністрації Юрій Коваленко. Участь у заході взяв голова районної ради Леонід Яринич.

Раду регіонального розвитку Миргородського району було створено на виконання рішень VII засідання Ради регіонального розвитку. На першому установчому засіданні заступник голови райдержадміністрації Олександр Гуржій ознайомив присутніх із досягненнями Миргородського району.

– У 2014 – 2018 роках робота органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Миргородського району була спрямована на покращення, відновлення інфраструктури району, будівництво нових об’єктів та впровадження нових технологій із метою створення належних, безпечних, сучасних умов у навчальних закладах, закладах охорони здоров’я, культури та соціального захисту, – розповів Олександр Гуржій.

За його словами, з метою надання якісних медичних послуг та створення належних умов для перебування пацієнтів у закладах охорони здоров’я району було проведено капітальні ремонти у відділеннях Миргородської ЦРЛ (хірургічне, кардіологічне, травматологічне, дитяче, операційний блок) і придбано сучасний реанімобіль. Також реконструйовано систему опалення лікарні. Для КЗ «Миргородський ЦПМСД» придбано сучасний цифровий флюорограф, капітально відремонтовані амбулаторії в селі Савинці та місті Миргороді. Також на території Миргородського району планується будівництво трьох сучасних амбулаторій, що дасть змогу жителям району отримувати якісні медичні послуги.

– В районі постійно проводилась робота щодо створення належних, безпечних і сучасних умов для навчання та виховання дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. Особливу увагу приділялили енергозбереженню та модернізації систем опалення навчальних закладів. Майже в усіх школах та садочках встановлені енергозберігаючі вікна, проведено реконструкцію котелень із метою енергоефективності за ЕСКО-механізмом у Попівській ЗОШ та Зубівському НВК. Встановлені сучасні твердопаливні котли у школах у смт Ромодан, с. Хомутець, смт Комишня, с. Великі Сорочинці, що дало змогу значно зменшити використання природного газу для їх опалення. У 2017 році на базі Дібрівської та Комишнянської загальноосвітніх шкіл побудовані сучасні футбольні майданчики зі штучним покриттям. У період із 2014 по 2018 рр. придбано три нові шкільні автобуси, – додав Олександр Гуржій.

Він поінформував, що протягом 2014 – 2018 років у Миргородському районі низку заходів було спрямовано на розвиток українського соціокультурного простору, забезпечення функціонування закладів культури. У цей час реалізовано проекти, завдяки яким значно покращилася матеріально-технічна база закладів культури, модернізовано обладнання. Зокрема, у 2015 році після капітального ремонту відбулося відкриття Ромоданівського селищного будинку культури. Також проведені капітальні ремонти будинків культури у селі Солонці та Савинці, сільських клубів у селі Зелений Кут та Семеренки.

Впродовж 2014 – 2018 років на території району проводилися капітальні й поточні ремонти доріг місцевого значення та доріг у населених пунктах.

Особливу увагу приділили покращенню, відновленню інфраструктури населених пунктів району. Так, відремонтовані та покладені нові водогони, реконструйовані й побудовані лінії вуличного освітлення, встановлені дитячі майданчики, облаштовані паркові зони.

У процесі засідання було визначено основні завдання діяльності Ради регіонального розвитку Миргородського району, окреслено пріоритетні напрямки розвитку району до 2021 року. В ході роботи Ради були дані до виконання відповідні доручення.

За матеріалами, наданими

Миргородською райдержадміністрацією