В Україні запустили найбільшу в історії колекцію NFT-мистецтва MINT FOR UKRAINE

Надрукувати

Благодійний проєкт MINT FOR UKRAINE – це колекція цифрового мистецтва, що складається з 1 мільйона творів, створених штучним інтелектом.

Проєкт створений KSE Foundation спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством охорони здоров'я та Міністерством закордонних справ, Artificial Intelligent Mind Collective, Ukraine.ua, Reface, Polygon Studios та OpenSea.

Колекція натхнена українськими письменниками, поетами, художниками, режисерами та усією багатою українською культурною спадщиною. Над її створенням працював художник та візіонер Філ Босуа (Phil Bosua) та алгоритми штучного інтелекту.

«росія завжди прагнула стерти з історії український народ, нашу мову та культуру. Сьогодні російські ракети цілеспрямовано знищують унікальні матеріальні об’єкти, що є свідченням історичного становлення Українського народу та української нації. Саме тому такі проєкти життєво необхідні, аби зберегти унікальну українську культуру у світовій історії», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

На сайті https://mintforukraine.org можна створити віртуальний гаманець та робити пожертвування у вибраній валюті або криптовалюті. Зібрані від проєкту кошти будуть спрямовані на допомогу Україні: 10% на відбудову культурної спадщини, а решта 90% – на гуманітарну допомогу. 

При цьому сама колекція є безкоштовною – стати власником унікального цифрового твору мистецтва може будь-хто.

Приєднуйтеся до проєкту MINT FOR UKRAINE! Збережемо українську культуру для світу!

Міністерство культури та інформаційної політики України