Previous Next

На Полтавщині відзначили рятувальників та вибухотехніків, які виконували завдання під час війни

Надрукувати

Сьогодні начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін разом із керівництвом ДСНС України та обласної ради вручили відзнаки рятувальникам, які виконували завдання в Донецькій і Луганській областях та ліквідовували наслідки ракетних ударів по Кременчуку й Полтаві. Також відзначили вибухотехніків, які знешкоджували снаряди, міни, боєприпаси на півночі Полтавщини, на території «гадяцького сафарі».

«Маю честь вручити відзнаки справжнім Героям! Рятувальникам, які ліквідовували наслідки ракетних ударів по Кременчуку та Полтаві. Рятувальникам, які виконували завдання в Донецькій та Луганській областях. Вибухотехнікам, які знешкоджували снаряди, міни, боєприпаси на півночі Полтавщини, на території «гадяцького сафарі», – зауважив Дмитро Лунін, –  сьогодні рятувальники так само, як і військові, стоять на передовій захисту життя та здоровʼя українців. Бажаю всім сил і стійкості. Особливо тим рятувальникам, які працюють у гарячих точках».

Начальник Полтавської ОВА подякував заступнику голови ДСНС України Роману Примушу, який передав нашому обласному гарнізону рятувальників дрони та 6 пожежних машин британського та італійського виробництва.

«Приємно перебувати з візитом на Полтавщині. Це – прифронтова область, яка забезпечує належне реагування на всі події й виклики в державі. Тут неодноразово підставляли плече колегам із України, – сказав Роман Примуш, – сьогодні вся служба ДСНС довела готовність до будь-яких ситуацій, складних, непередбачуваних і ризикованих. Ми – ті, хто йде слідом за Збройними Силами України на найнебезпечніші території виконувати свої завдання. Лише разом ми зможемо все подолати. До перемоги! Слава Україні!».  

За словами першого заступника Полтавської обласної ради Олександра Лемешка, Полтавщина сьогодні стала потужним гуманітарним хабом – людям надається, соціальна, гуманітарна, медична підтримка. На високому рівні спрацювали й підрозділи правоохоронних органів, ДСНС, які виконували свої обов’язки у інших регіонах нашої держави. На їхню адресу линуть слова вдячності за небайдужість та високий професіоналізм.