Previous Next

Відбулося чергове засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів

Надрукувати

На черговому засіданні оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, який створений при Полтавській облдержадміністрації, обговорили хід аудиту сільськогосподарських земель у Глобинському й Оржицькому районах, а також ефективність роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий.

– Між попереднім і нинішнім засіданнями антирейдерського штабу заяв і скарг щодо конфліктних ситуацій ми не отримали. Порівняно з іншими регіонами України, маємо спокійнішу обстановку. Водночас у регіоні є складні ситуації. Їх тримаємо на контролі й вирішуємо як на рівні облдержадміністрації, так і на рівні Міністерства аграрної політики, – зазначив Роман Товстий.

Він розповів, що проведений аудит має результати: громадяни узаконюють діяльність, яку раніше вчиняли без одержання необхідних правовстановлюючих документів. Відповідна плата за користування землею надходить у бюджети різних рівнів. Якщо виявлені на підставі проведеного аудиту порушення не припиняються, то щодо цих фактів будуть ініційовані звернення до правоохоронних органів – прокуратури й поліції.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов наголосив на необхідності під час проведення аудиту земель виїжджати на місця, в сільські ради, щоб побачити реальний стан справ із відповідними земельними наділами. Його заступник, начальник управління розвитку сільських територій та кадрової політики Роман Прокопенко поінформував, що, за результатами проведеного моніторингу, станом на 30 листопада 2018 року загалом по області понад 10 тисяч гектарів земель обробляються без правовстановлюючих документів.

Заступник начальника головного територіального управління з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ у Полтавській області Людмила Григор’єва розповіла про роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги:

– За час їхньої роботи фахівці органів юстиції, бюро безоплатної правової допомоги, Національної поліції та Держгеокадастру здійснили 53 виїзди до райцентрів, сіл, селищ та об’єднаних територіальних громад області, де проконсультували близько 400 осіб.