• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Місяць роботи центрів видачі проднаборів для ВПО, підтримка ТрО, гуманітарна допомога та спортивні перемоги – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня. Зазначив, що ворог продовжує атакувати і нашу область. У пʼятницю росіяни обстріляли Лубенську громаду. На щастя, ніхто не постраждав.

Очільник ОВА розповів, що вже минув місяць відтоді, як обласна адміністрація відкрила центри видачі продуктових наборів для переселенців. За цей час переселенці отримали понад 136 тисяч проднаборів в усіх 60 громадах регіону.

Дмитро Лунін зазначив, що обласна влада постійно тримає контакт із бригадою територіальної оборони, щоб оперативно забезпечувати їхні потреби.

«Днями передали військовим дві карети «швидкої» та бус, які закупили представники полтавського бізнесу. До речі, Полтавщина також прийняла гуманітарну допомогу для наших лікарень і рятувальників від німецької організації «Nicht reden. Machen!» та в координації БО «Світло надії», – сказав Дмитро Лунін. – Тримаємо економічний фронт. Виконання бюджетів Полтавської області й територіальних громад за перші 4 місяці цього року – на високому рівні. Наразі місцеві бюджети виконали показники на 103%. Щодо обласного бюджету – 119% виконання».

Дмитро Лунін додав, що цього тижня в Бразилії завершились Дефлімпійські ігри, де у складі української збірної виступали 24 спортсмени з Полтавщини. Наші каратисти, тенісисти та футболісти поповнили скарбничку України на 24 медалі: 15 золотих, 3 срібні й 6 бронзових.

Також нагадав, що цього тижня в обласному центрі відбулися два концерти: до Дня вишиванки та до Дня Європи.

«Музика – це найкращий емоційний прихисток і розрада для душі, – зазначив Дмитро Лунін. – На концерті до Дня Європи, до слова, продемонстрували найдовший український рушник. Він мандрує від міста до міста як один із національних обʼєднавчих символів. Ми захищаємо своє, відстоюємо рідне, тому перемога буде за нами. Слава Україні».

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk