Українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей на Всесвітній гімназіаді-2022

Надрукувати

З 14 до 22 травня 2022 року у Франції відбулась визначна подія у світі шкільного спорту – Всесвітня гімназіада-2022. Змагання об’єднали 3600 учасників. Незважаючи на воєнний стан, українська збірна у складі 93 учнів та учениць віком від 16 до 18 років змогла приїхати до Нормандії та гідно представити країну.

«Під час змагань українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей, завдяки чому наші спортсмени увійшли в десятку лідерів серед 63 країн. Для держави брати участь у таких пріоритетних міжнародних учнівських змаганнях – це велика честь, гордість і відповідальність», – зазначив  Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Учнівська збірна України змагалася у таких видах спорту: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, вільна боротьба, греко-римська боротьба, пляжний волейбол, спортивна гімнастика, дзюдо, легка атлетика, плавання, спортивне орієнтування, брейкінг, настільний теніс, тхеквондо (ВТФ), регбі 7, стрільба з лука та фехтування. Юні спортсмени довели, що українці – сильна і незламна нація!

Результати виступів учнівської збірної у змаганнях із різних видів спорту можна дізнатися за посиланням.

Поїздка учасників на Гімназіаду-2022 відбулась за всебічної підтримки та сприяння Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, Міністра освіти Франції Жана-Мішеля Бланкера, президента Міжнародної федерації учнівського спорту Лорана Петринки, президента Української федерації учнівського спорту Романа Греби, керівників всеукраїнських федерацій та тренерів із видів спорту, відповідальних працівників Комітету з фізичного виховання та спорту МОН та його філій. Наступна Всесвітня гімназіада відбудеться в Бахрейні у 2024 році.

Нагадаємо, в Україні тривають онлайн-уроки з фізичної культури.

Урядовий портал