Previous Next

В облдержадміністрації обговорили питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах регіону

Надрукувати

Відбулося розширене засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Члени робочої групи та запрошені обговорили тематичні проблемні питання.

Загальна заборгованість із заробітної плати на  підприємствах, установах та організаціях області станом на 01.11.2018  склала 43,9 млн грн, що на 2,1 млн грн (4,9%) більше порівняно з попереднім місяцем. При цьому 96,3% (31 млн грн) – заборгованість шістьох економічно активних підприємств: ПрАТ «Пласт», ТОВ «Полтавамолпрод», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Торговий дім «Гадячсир-Україна», ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» та його філія «Хлібна база № 88».

«Це наша планова робоча нарада. Головне із питань –  знайти шляхи вирішення ситуації, яка нині склалася із підприємствами, що є «хронічними боржниками» з виплати заробітної плати. Не зважаючи на те, що  вони є  активними підприємствами, на жаль, бачимо зростання їхньої заборгованості із відповідних виплат. Ми поспілкувалися із керівниками підприємств. Вони пропонують певні кроки для вирішення цієї ситуації, зокрема щодо сплати заборгованості протягом трьох місяців», – розповів заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.