Previous Next

Особливості комунікації влади і громадськості, зокрема й в умовах децентралізації, обговорили на тематичному семінарі

Надрукувати

Відбувся четвертий за ліком кущовий семінар щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики й вирішення питань місцевого значення в умовах децентралізації.

На нього зібралися члени громадських рад при райдержадміністраціях, представники громадськості об’єднаних територіальних громад і сільських рад, працівники райдержадміністрацій, які ведуть профільні питання. Вони з’їхалися з вісьмох районів області – Диканського, Котелевського, Карлівського, Машівського, Новосанжарського, Полтавського, Решетилівського й Чутівського.

Організували семінар на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Фахівці Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації й Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування розповіли учасникам заходу про взаємодію органів влади з громадськістю, зокрема й на прикладі напрацьованого досвіду в ОДА. Звернули увагу на важливість участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, вирішенні питань місцевого значення. Крім того, поспілкувалися про шляхи залучення громадськості до співпраці в умовах децентралізації.

– Напрямками участі громадян у формуванні й реалізації державної політики є інформування громадськості про діяльність органів влади, сприяння роботі громадських рад й інших консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади, проведення консультацій з громадськістю, вивчення громадської думки. Також важливими векторами співпраці є підтримка громадських ініціатив через конкурси проектів громадських організацій та проведення спільних заходів, – розповів перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

– Важливим фактором забезпечення демократичності у прийнятті управлінських рішень є участь цьому процесі громадськості, – зазначив заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськими об’єднаннями управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Отич. – Консультації з громадськістю дозволяють посилити рівень довіри людей до владних інститутів, налагодити ефективний діалог, зворотній зв’язок, підвищити ступінь прозорості й ефективності рішень, які ухвалюють.