Previous Next

35 тисяч жителів Полтавщини користуються веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України

Надрукувати

Отримати інформацію для пенсіонерів, записатися на прийом фахівців Пенсійного фонду, дізнатися про страховий стаж можна через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.  

Про роботу електронного сервісу розповів начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Сергій Гаврилко під час прес-конференції.

«Веб-портал надає громадянам можливість зручно й оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду. Страхувальник за допомогою електронного цифрового підпису може звірити стан розрахунку Державної фіскальної служби і запобігти порушенню прав застрахованих осіб. Спектр послуг, які можна отримати на веб-порталі, різний –  від інформації з питань пенсійного забезпечення до ознайомлення з даними реєстру застрахованих осіб. Послугами можуть скористатися і пенсіонери, і застраховані особи, і страхувальники», - зазначив Сергій Гаврилко.

У відкритому доступі (без реєстрації) на порталі надається багато корисної інформації з питань пенсійного страхування, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення тощо.

Зареєструватися на  веб-порталі просто і робити повторно це не потрібно. Для цього варто звернутися до відповідного територіального органу Пенсійного фонду. Також доступ має будь-який власник електронного цифрового підпису.

Всі користувачі можуть одержати інформацію про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески, а також постійно контролювати дані, що впливають на розмір пенсії, як нинішньої та майбутньої.

На Полтавщині 35 тисяч жителів користуються веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.