Previous Next

У Полтаві презентували онлайн-курс із протидії торгівлі людьми

Надрукувати

 Фахівці БО «Світло надії» провели прес-конференцію до Міжнародного дня боротьби з рабством. До заходу також долучилися представники Управління  у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської ОДА та відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП у Полтавській області.

Обговорили стан ситуації боротьби з торгівлею людьми в регіоні та презентували електронний курс із протидії торгівлі людьми для співробітників держустанов та неурядових організацій.

«Для нас цей онлайн-курс дуже важливий, адже ми не можемо охопити семінарами та тренінгами всіх державних службовців, представників комунальних установ, громадських організацій. Водночас організовуємо мультидисциплінарні групи, які працюють у районах, містах та ОТГ. Ми всі з вами маємо знати, як допомогти в ситуації, коли людина потрапляє в небезпеку торгівлі людьми. Цей онлайн-курс розрахований для кожного», - зазначила заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Шкоденко.

Програмний спеціаліст БО «Світло надії» Світлана Большева проінформувала, що за даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України від цього злочину постраждали понад чверть мільйона українців.

«Загальна тенденція збільшення випадків торгівлі людьми не оминає і Полтавщину. Трудова міграція – нормальне явище, тому дуже важливо, щоб люди були обізнані щодо своїх прав зокрема й трудових».

«Боротьба з торгівлею людьми є пріоритетним напрямком роботи поліції України. Цього року ми зареєстрували два факти торгівлі людьми в області. Особи не завжди звертаються до органів поліції, тому запровадження даного онлайн-навчання має важливе значення», -  розповіла старший оперуповноважений в особливо важких справах відділу боротьби із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУНП у Полтавській області Тетяна Іщенко.