• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

«107,6 тис. внутрішньо переміщеним особам призначено державні соціальні виплати на загальну суму 647,9 млн грн», - Дмитро Лунін

В області продовжується робота щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та призначення їм допомоги на проживання. Так, на обліку в органах соціального захисту перебуває вже понад 179 тис. ВПО. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

«107,6 тис. внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на Полтавщині, призначено допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року. Це по 2 та 3 тис.грн на загальну суму 647,9 млн грн. Держава дбає про своїх громадян», - зауважив Дмитро Лунін. 

Звертаємо увагу, якщо внутрішньо переміщена особа ще не отримала допомогу, органи соціального захисту населення області продовжують роботу в цьому напрямку з метою призначення допомоги всім хто звернувся за її призначенням.                                Також у Полтавській ОВА нагадують і про зміни, які потрібно враховувати в подальшому.

Так, із травня 2022 року змінились умови призначення допомоги на проживання. Вона буде надаватися внутрішньо переміщеним особам:

  - які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

  - які перемістилися з території територіальних громад, що перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

 - у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Внутрішньо переміщені особи, які повернулися на постійне місце проживання, але мають зруйноване житло, продовжуватимусь отримувати допомогу на проживання.

Важливо! Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 75 від 25.04.2022, (зі змінами).

Наказом Мінреінтеграції від 11.05.2022 №89 затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Переглянути актуальну інформацію щодо статусу громад також можна на цифровій мапі за посиланням https://groshi.edopomoga.gov.ua/.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk