Previous Next

Ірина Верещук: В Україні буде створений Фонд допомоги жінкам, які перебували у російському полоні, та дітям, які втратили батьків під час війни

Надрукувати

Сьогодні, 16 травня, під час зустрічі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук з головою Канцелярії Прем'єр Міністра Республіки Польща паном Міхалом Дворчиком було анонсовано створення в Україні Фонду імені Клеменса Шептицького.

Його мета – допомога жінкам, що перебували у російському полоні, та дітям, які втратили батьків у війні з рф. Завдання Фонду – підтримувати сиріт українських військових та надавати допомогу жінкам-військовослужбовцям, яких вдалося повернути з російського полону.

«Це – ідея створення в Україні Фонду, що допомагатиме жінкам, які були в російському полоні, й Україні вдалося визволити їх. Вони потребують допомоги з боку держави, і саме цього Фонду, який буде діяти», – пояснила Ірина Верещук.

За словами Віцепрем’єр-міністра, протягом 2,5 місяців Україні вдалося звільнити з російського полону 51 жінку.

Вона також відзначила, що ще одним завданням Фонду буде опіка над дітьми, які втратили батьків внаслідок російської агресії.

«Ще один напрямок роботи Фонду – діти, які, на превеликий жаль, втратили своїх батьків у цій страшній та жорстокій війні. Це, в першу чергу, буде щомісячна грошова допомога до досягнення повноліття, а також реабілітація, відпочинок та інше», – зазначила посадовиця.

Ірина Верещук подякувала польським колегам за всебічну підтримку кожного українця, які наразі перебувають у Польщі, а також за постійну допомогу Уряду України.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України