Олександр Кубраков обговорив із Повіреною у справах США спільні логістичні проєкти

Надрукувати

Одне із головних завдань українсько-американського співробітництва наразі – це підтримка та напрацювання нових логістичних проєктів, покликаних вирішити ряд проблем, серед яких є паливна криза. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за підсумками зустрічі з Повіреною у справах США Крістіною Квін та представниками американського посольства.

Олександр Кубраков подякував американським партнерам за систематичну допомогу Україні у питаннях гуманітарної фінансової допомоги, а також озброєння та окреслив головні напрями співпраці у найближчій перспективі.

«Наразі наше головне завдання – підтримка та розвиток спільних логістичних проєктів, залучення коштів на відновлення українських міст та об’єктів інфраструктури. Сполучені Штати Америки – надійний друг України в боротьбі за вільне майбутнє», – заявив міністр.

Окремим питанням було напрацювання рішень щодо виходу України з паливної кризи, спричиненої діями російських окупантів.

«Міністерство інфраструктури уже домовилося з Польщею про бездозвільний рух перевізників пального, а також в співпраці зі США готове надалі працювати над підвищенням ефективності роботи автомобільних та залізничних пунктів пропуску на західних кордонах України», – йдеться у повідомленні.

Серед нових логістичних проєктів сторони також обговорили можливі шляхи експорту українського зерна на ті ринки, на яких вже відчувається нестача відповідної продукції.

«В цьому контексті особливу увагу приділено деблокаді портів в Одеському регіоні та залученню ООН до системного вирішення цієї проблеми. Також сторони обговорили питання санкційної політики щодо росії, зокрема шляхи її посилення та закриття усіх лазівок для їх уникнення», – зазначили у Мінінфраструктури.

Як раніше повідомляла перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, буде суттєво збільшено постачання пального через Польщу.