Previous Next

Юрій Яремченко: «Усі бюджетні організації, ОТГ та комунальні підприємства повинні вибрати постачальника електричної енергії до 1 січня 2018 року»

Надрукувати

Сьогодні в облдержадміністрації відбулась нарада по впровадженню Закону України «Про ринок електричної енергії». Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, заступник комерційного директора ПАТ «Полтаваобленерго» Юрій Яремченко, керівники департаментів та установ.

 Учасники наради обговорили питання про реформування ринку електричної енергії, основні зміни у взаємовідносинах між учасниками ринку, що пов'язані з виконанням Закону України «Про ринок електричної енергії» та про порядок дій замовників товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави або територіальної громади стосовно закупівлі електричної енергії на 2019 рік.

«Сьогоднішня нарада – це перші кроки до ринку в енергетиці. Більш детальні роз’яснення ми отримаємо завтра під час засідання НКРЕКП. Сподіваємось, що зробимо все вчасно і у регіоні не буде ніяких проблем з постачання електроенергії, тому прошу районних голів та керівників ОТГ підключатись до цього питання вже сьогодні», – наголосив Олег Пругло.

«Однією зі змін у взаємовідносинах між учасниками ринку стало те, що всі бюджетні організації, ОТГ та комунальні підприємства повинні вибрати постачальника електричної енергії до 1 січня і заключити з ним договір про постачання електричної енергії за «вільними цінами», тобто реформований ринок електричної енергії передбачає, що енергію постачатимуть за двома тарифами – універсальної послуги та вільних цін», – повідомив Юрій Яремченко.

Також Юрій Яремченко  зауважив, що з 1 липня 2019 року зміниться механізм нарахування тарифів на постачання енергії. По договору з попередньою оплатою буде один тариф, для тих, хто розраховуватиметься по графіку платежів - дорожчий тариф, а для тих, хто сплачуватиме за вже використану електроенергію — найдорожчий та наголосив, що відключень не буде.