«Необґрунтоване підвищення цін вважаю мародерством, ми нікому не дамо наживатися на війні», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Про це зауважив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін в інтерв’ю для «Укрінформу», аналізуючи цінову політику на продукти та ліки в області.

За словами Дмитра Луніна, з початку війни деякі підприємства та установи закривалися. Але сьогодні на Полтавщині працюють уже понад 80% закладів харчування і сфери послуг, а також 76% підприємств.

«Як зараз бути максимально корисним своїй державі? Працювати! Бізнес Полтавщини відгукнувся на заклик Президента й відновив роботу. Магазини, кав’ярні, кафе, СТО і так далі – всі дають людям роботу, сплачують податки та продовжують допомагати армії», – зауважив Дмитро Лунін.

Разом із тим необґрунтоване зростання цін на продукти та ліки під час війни – неприпустимі.  

«Необґрунтоване підвищення цін вважаю мародерством, – підкреслив Дмитро Лунін. – Ми постійно отримуємо звернення щодо необґрунтованого підвищення цін на харчові продукти, ліки. Фахівці Держпродспоживслужби проводять рейди, усувають порушення, знижують ціни. Мі всі розуміємо, що в умовах війни підвищувати ціни на товари першої необхідності – це злочин. Ми нікому не дамо наживатися на війні».