Previous Next

Полтавщину з робочим візитом відвідав радник Міністра юстиції України

Надрукувати

Сьогодні у Полтаві з робочим візитом перебував радник Міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алєксєєв.  Цього дня  відбулося підписання меморандумів щодо створення незалежних провайдерів, надання безоплатної правової  допомоги в об’єднаних територіальних громадах між Міністерством юстиції України, ГТУЮ у Полтавській області, Регіональним  центром з надання БПД у Полтавській області та головами ОТГ.

Зокрема, Ігор Алєксєєв  побував у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, де для студентів юридичних вишів влаштували  майстер-клас  «Професія юриста в сучасних реаліях».

Про особливості роботи юристів у різних галузях права розповідали представники Міністерства юстиції України, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, прокуратури, поліції, нотаріату, державної виконавчої служби, державні реєстратори та експерти. Радник Міністра зустрівся з колективом Полтавського комбінату хлібопродуктів та обговорили ситуацію щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

Також радник Міністра юстиції України Ігор Алєксєєв взяв участь у прес-конференції разом із начальником  Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олегом Тимченко та заступником начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області з питань державної виконавчої служби - начальником Управління державної виконавчої служби Віталієм Конозом для представників ЗМІ, на якій обговорили питання про стягнення аліментів та заборгованості з заробітної плати.

 «Один із пріоритетних напрямків органів юстиції – погашення заборгованості по заробітній платі.  З початку року вже стягнуто заборгованості близько 4,2 млн грн, а на виконанні лишається 6,5 млн грн заборгованості по заробітній платі перед трудовим колективом і ми повинні розуміти, що ці борги мають бути невідкладно погашені», - говорить радник Міністра юстиції України Ігор Алєксєєв.

«Станом на листопад 2018 року у відділах ДВС ГТУЮ Полтавської області перебуває на виконанні 23 169 виконавчих документів про стягнення аліментів. З початку року державними виконавцями Полтавської області стягнуто майже 225 млн грн на користь 22 329 дітей. У зв’язку із застосуванням до боржників заходів, передбачених частинами 9 та 12 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» стягнуто понад 103 млн грн.. По 7 960 виконавчих документах боржники мають заборгованість зі сплати аліментів, яка перевищує суму платежів за 3 місяці, дані про них внесені до #ДошкиГаньби.- повідомляє Віталій Коноз. - Завдяки нововведенням відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за 4 та 6 місяців, державними виконавцями винесено 23 129 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, у праві керувати транспортними засобами, а також користування зброєю та у праві полювання. Протягом 2018 року направлено 587 подань про оголошення розшуку боржника (з них задоволено 441 подання)».