• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавщину з робочим візитом відвідав радник Міністра юстиції України

Сьогодні у Полтаві з робочим візитом перебував радник Міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алєксєєв.  Цього дня  відбулося підписання меморандумів щодо створення незалежних провайдерів, надання безоплатної правової  допомоги в об’єднаних територіальних громадах між Міністерством юстиції України, ГТУЮ у Полтавській області, Регіональним  центром з надання БПД у Полтавській області та головами ОТГ.

Зокрема, Ігор Алєксєєв  побував у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, де для студентів юридичних вишів влаштували  майстер-клас  «Професія юриста в сучасних реаліях».

Про особливості роботи юристів у різних галузях права розповідали представники Міністерства юстиції України, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, прокуратури, поліції, нотаріату, державної виконавчої служби, державні реєстратори та експерти. Радник Міністра зустрівся з колективом Полтавського комбінату хлібопродуктів та обговорили ситуацію щодо виплати заборгованості із заробітної плати.

Також радник Міністра юстиції України Ігор Алєксєєв взяв участь у прес-конференції разом із начальником  Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олегом Тимченко та заступником начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області з питань державної виконавчої служби - начальником Управління державної виконавчої служби Віталієм Конозом для представників ЗМІ, на якій обговорили питання про стягнення аліментів та заборгованості з заробітної плати.

 «Один із пріоритетних напрямків органів юстиції – погашення заборгованості по заробітній платі.  З початку року вже стягнуто заборгованості близько 4,2 млн грн, а на виконанні лишається 6,5 млн грн заборгованості по заробітній платі перед трудовим колективом і ми повинні розуміти, що ці борги мають бути невідкладно погашені», - говорить радник Міністра юстиції України Ігор Алєксєєв.

«Станом на листопад 2018 року у відділах ДВС ГТУЮ Полтавської області перебуває на виконанні 23 169 виконавчих документів про стягнення аліментів. З початку року державними виконавцями Полтавської області стягнуто майже 225 млн грн на користь 22 329 дітей. У зв’язку із застосуванням до боржників заходів, передбачених частинами 9 та 12 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» стягнуто понад 103 млн грн.. По 7 960 виконавчих документах боржники мають заборгованість зі сплати аліментів, яка перевищує суму платежів за 3 місяці, дані про них внесені до #ДошкиГаньби.- повідомляє Віталій Коноз. - Завдяки нововведенням відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за 4 та 6 місяців, державними виконавцями винесено 23 129 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, у праві керувати транспортними засобами, а також користування зброєю та у праві полювання. Протягом 2018 року направлено 587 подань про оголошення розшуку боржника (з них задоволено 441 подання)».

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk