Previous Next

Заступник Міністра соціальної політики України обговорила з керівниками районів питання запобігання та протидії домашньому насильству

Надрукувати

Кожна п’ята жінка в Україні ставала  жертвою домашнього насильства. І це не тільки фізичне, а й психологічне, економічне та інші види насильства.

Про проведену роботу в області щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жорсткому поводженню з дітьми та оперативного реагування на факти скоєння насильства говорили на засіданні  «круглого столу» в облдержадміністрації

Як зазначила заступник Міністра соціальної політики України  Наталія Федорович, нині кожен керівник ОТГ, райдержадміністрації чи міста має донести до громадян, що кожен, хто постраждав від домашнього насильства має отримати певну допомогу, а кривдник – понести відповідальність.  У кожному районі Полтавщини призначили певних осіб, які організовують роботу в цій  сфері.

«Якщо говорити про попередження, то тут потрібно працювати з трьома віковими категоріями. Робота з дітьми. Тут є важливою роль шкіл та дитячих садочків та гуртків. Їх робота має бути  спрямованих на те, щоб сформувати в дітей модель ненасильницької поведінки. Молодь прагне робити стильні речі. Тому нам важливо зробити модним для молоді ненасильницьку поведінку. Дорослим треба говорити про те, що за допомогою можна звернутися до соціальних служб. А кривдники мають знати, що їхня поведінка – це порушення прав людини», - сказала Наталія Федорович. 

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації  Олег Пругло повідомив, що з  початку року на Полтавщині до соціальних служб надійшло більше тисячі звернень про насильство в сім’ях.

«Говорити про насильство в сім’ї завжди було соромно. Жінки замовчували, про те, що їх побив чоловік. Нині нам всім треба змінювати  свідомості, розуміти, що так немає бути і кожен має свої права та обов’язки», - сказав Олег Пругло.

Наступного року в області планують створити більше 30 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.  При БО «Світло надії» є кризовий цент, да надають допомогу тим, хто постраждав від домашнього насильства.